2000 gutter drømmer om ny «Skam»-rolle

NRK måtte stenge påmeldingen til en rolle i den populære serien etter at søknadene strømmet inn.

POPULÆR GJENG: NRK-serien «Skam» gjør enorm suksess. f.v.: Chris (Ina Svenningsdal), Eva (Lisa Teige), Sana (Iman Meskini) Vilde (Ulrikke Falch) og Noora (Josefine Frida Pettersen).  Foto: NRK
POPULÆR GJENG: NRK-serien «Skam» gjør enorm suksess. f.v.: Chris (Ina Svenningsdal), Eva (Lisa Teige), Sana (Iman Meskini) Vilde (Ulrikke Falch) og Noora (Josefine Frida Pettersen). Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: NRK-serien «Skam» følger hverdagen til en jentegjeng på Hartvig Nissen Videregående i Oslo, og gjør helt enorm suksess om dagen.

Serien er såpass populær at NRK måtte stenge påmeldingen til en rolle i ungdomsserien - etter de fikk inn 2000 søknader i løpet av 24 timer. Det melder Aftenposten.

– Det har vært en enorm pågang: Over 2000 har sendt inn søknad. På grunn av det måtte vi stenge påmeldingen – vi hadde rett og slett ikke kapasitet til å ta imot flere henvendelser, sier Håkon Moslet, redaksjonssjef i P3, til nettavisen.

Annonsen ble lagt ut for seks dager siden, der statskanalen søkte etter gutter i alderen 16 til 19 år som var fra Oslo og omegn. Fristen for å søke på rollen var 8. juni, men påmeldingen ble stengt etter halvannet døgn. 

– Vi må jo behandle alle søknadene, så det ble feil å ha annonsen liggende ute mens vi var klar over at vi ikke har kapasitet til å gå gjennom dem på ordentlig vis, forteller Moslet.

Hekta på «SKAM»? Les mer om serien her!

Saken fortsetter nedenfor.

BRAKSUKSESS: Jentegjengen i «Skam» har tatt Norge med storm. Fansen jublet da det ble kjent at det skal spilles inn en tredje sesong.  Foto: NRK
BRAKSUKSESS: Jentegjengen i «Skam» har tatt Norge med storm. Fansen jublet da det ble kjent at det skal spilles inn en tredje sesong. Foto: NRK Vis mer

Bekreftet en tredje sesong

Hundretusenvis av seere har benket seg foran TV-en for å få med seg den turbulente kjærlighetshistorien mellom karakterene Noora (Josefine Frida Pettersen) og William (Thomas Hayes) hver fredag kveld.

På Nordiske mediedager i Bergen i midten av mai, bekreftet serieskaper Julie Andem at det kommer en tredje sesong. 

- Det blir en sesong 3. Jeg begynner å skrive på den før sommeren, sa Andem ifølge NRK.

Første sesong av «Skam» ble en av fjorårets mest kritikerroste tv-serier.

Vil du følge skuespillerne på Snapchat? Finn ut mer her!

Saken fortsetter nedenfor.

TURBULENT: Kjærlighetsforholdet mellom tredjeklassingen William og førsteklassingen Noora har fått hele Norge til å vri seg av spenning hver eneste fredag.  Foto: NRK
TURBULENT: Kjærlighetsforholdet mellom tredjeklassingen William og førsteklassingen Noora har fått hele Norge til å vri seg av spenning hver eneste fredag. Foto: NRK Vis mer

Korte klipp fra «Skam» legges daglig ut på seriens nettsted, før klippene samles til en hel episode som legges ut på NRKs nett-tv, før de senere vises i repriser på lineær tv.

Da serien startet i september var besøkstallet på nettstedet på 25.000 unike brukere, og før jul var tallet oppe i 250.000 brukere. I april rundet de 600.000 brukere. 

- Det er den mest populære serien i nett-tv noen gang. Aldri før har så mange sett en NRK-serie på nett, sa Moslet til Dagbladet i mai.

LES OGSÅ: Brøt sammen i utleverende dokumentar

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer