20 år siden Britney Spears slapp «… Baby One More Time»:

20 år med suksess og skandaler

Britney Spears gikk fra superstjerne til bunnen av næringskjeden.

TURBULENT KARRIERE: Det er 20 år siden Britney Spears slapp låta som førte til hennes store gjennombrudd. I august spiller hun i Norge. Foto: NTB scanpix
TURBULENT KARRIERE: Det er 20 år siden Britney Spears slapp låta som førte til hennes store gjennombrudd. I august spiller hun i Norge. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I 1998 ble det sluppet en låt som forandret popbransjen for alltid. 16 år gamle Britney Jean Spears (36) fra Mississippi hadde akkurat fått platekontrakt, og var klar med sitt første album.

Tittelsporet « … Baby One More Time» ble sluppet som singel et halvt år før albumet kom ut, og en halv million kopier ble solgt allerede den første dagen. Låten nådde førsteplass på hitlistene i svimlende 25 land, og det var her popeventyret til tenåringen startet.​

Hiten var egentlig skrevet for supertrioen TLC og boybandet Backstreet Boys, men havnet til slutt i hendene på den ferske artisten.

Det har lagt grunnlaget for store opp- og nedturer, som verden har fulgt nøye med på siden slutten av 1990-tallet. Nedturene har spesielt blitt tydelig lagt merke til av fans og presse.

For 20 år siden fikk vi se henne i skolepikeuniform i musikkvideoen til nevnte singel. I dag selger hun ut arenaer verden over, og skal blant annet til Norge i høst. Slik erobret «white trash»-jenta fra sørstatene USA - og hele verden.

Den famøse barneklubben

At Britney Jean Spears skulle bli en av verdens bestselgende og mest kommersielle popstjerner lå i utgangspunktet ikke i kortene for henne. Sammen med foreldrene Lyenne Irene og James Parnell, samt søsknene Bryan James og Jamie Lynn, hadde Britney en relativt normal oppvekst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.