19 restauranter nedlagt etter Hellstrøm-besøk

Over halvparten av spisestedene som fikk besøk av mesterkokken i «Hellstrøm rydder opp» er ikke lenger i drift.

VURDERER NY SESONG: TV3 søker for tiden etter deltagere til en ny sesong av «Hellstrøm rydder opp». Foto: TV3
VURDERER NY SESONG: TV3 søker for tiden etter deltagere til en ny sesong av «Hellstrøm rydder opp». Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mesterkokken Eyvind Hellstrøm (65) gjorde stor suksess med programmet «Hellstrøm rydder opp» på TV3 mellom 2008 og 2010, og kanalen vurderer nå å sende ham på en ny runde for å hjelpe norske restauranter.

Men ifølge Dagbladet har mange av spisestedene som tidligere har hatt besøk av den tidligere kjøkkensjefen på Bagatelle, ikke opplevd noen positiv gevinst.

POPULÆR: Eyvind Hellstrøm har blitt en folkekjær programleder og vant i 2009 Gullruten-prisen for «årets mannlige programleder».
POPULÆR: Eyvind Hellstrøm har blitt en folkekjær programleder og vant i 2009 Gullruten-prisen for «årets mannlige programleder». Vis mer

En undersøkelse avisen har gjort, viser at 19 av 34 av restaurantene har blitt nedlagt etter at de var med på Hellstrøms TV-program.

Tidligere eier av restauranten La Rosa Magra, Salih Sezgin, sier til Dagbladet Pluss hvor du kan lese hele saken, at han i ettertid synes det var feil å være med i programmet.

Han var med i den første sesongen av TV-serien.

-  Det er klart at jeg hadde forventet at jeg skulle få mer hjelp enn jeg gjorde. Men det var en god erfaring, og vi hadde det moro de få dagene vi var sammen. Gjort er gjort, og fortid er fortid.

- Hellstrøm er en kjempeperson, men han burde gjøre andre ting. Der han går, gror det ikke restauranter.

TV3s pressekontakt Andreas Framnes sier til Dagbladet at kanalen ikke kan gi en garanti om at restaurantene vil få et oppsving.

- Vi kan ikke garantere en suksessrik restaurantdrift etter et besøk av Eyvind. Han har imidlertid lang fartstid i bransjen, og bidrar med haugevis av gode tips. Noen restauranter følger rådene og opplever en dytt i riktig retning, mens for andre blir kanskje utfordringene for store.

Den britiske kjøkkensjefen Gordon Ramsay har opplevd enda verre tall enn Hellstrøm.

I juni skrev den britiske avisen Daily Mail at 60 prosent av restaurantene i TV-serien «Kitchen Nightmares» - som «Hellstrøm rydder opp» er inspirert av - har måttet legge ned driften.

Halvparten av disse nedleggelsene skal ha skjedd under ett år etter at de var med i serien.

LES OGSÅ: Dette Hellstrøm-klippet ble fjernet av TV3

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer