18 sekunder uten én stemme!

- Vi tror ikke dette kan ha påvirket resultatet.

RØK UT:  Svenske Anna Bergendahl røk torsdag ut av semifinalen i Eurovision Song Contest i Oslo. Men ikke alle stemmene som ble gitt til hennes sang «This is my life» på SMS ble telt opp. Foto: Scanpix
RØK UT: Svenske Anna Bergendahl røk torsdag ut av semifinalen i Eurovision Song Contest i Oslo. Men ikke alle stemmene som ble gitt til hennes sang «This is my life» på SMS ble telt opp. Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO: Mange svensker reagerte med skuffelse og sinne etter at Anna Bergendahl ble deres første artist noensinne til å ryke ut av en semifinale i Eurovision Song Contest torsdag.

Men den svenske sangfuglen gikk - i likhet med alle de andre landene - glipp av flere stemmer i de første sekundene etter at programlederne Nadia Hasnaoui, Erik Solbakken og Haddy Njie annonserte at linjene var åpnet.

Redaktør i KK.no, Ine Thereze Gransæter, var en av de som sendte inn stemme på Annas sang «This is my life», men fikk beskjed om at stemmen ikke var registrert.

- Jeg sendte inn stemme rett etter at de sa «let the voting begin» og viste de forskjellige nummerene på TV-skjermen. Først etter at sendingen var ferdig, så jeg at jeg hadde fått beskjeden «avstemningen er ikke aktiv ennå».

- Jeg har også vært i kontakt med flere andre som har fått samme beskjeden, sier hun til Seher.no.

Telenor - som er ansvarlig for systemene rundt stemmegivningen i Norge - bekrefter overfor Seher.no at noen stemmer kan ha gått tapt, fordi SMS-registreringen ble forsinket med 18 sekunder.

Informasjonsdirektør Atle Lessum tror imidlertid ikke den tekniske glippen er nok til å ha påvirket resultatet.

- Våre undersøkelser i dag viser at linjene ble åpnet på TV kl 21.05, mens registreringen startet 18 sekunder senere. Dermed er det bare de aller ivrigste, som ikke har fått registrert stemmene sine. Jeg tror ikke dette gjelder veldig mange. Kun en håndfull stemmer. Hvis de har prøvet på nytt har de nok kommet igjennom.


Lessum er ikke redd for at stemmeglippen skal gjenta seg under lørdagens finale.

- Bortsett fra denne lille forsinkelsen har alle våre tekniske systemer fungert perfekt så langt, sier han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!  

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Akkurat nå er vi et jumboland