HEV GRENSEN: - Jeg synes det burde vært 18-årsgrense på å delta i Idol, sier 23-åringen. Foto: Anders Myhren, Seher.no
HEV GRENSEN: - Jeg synes det burde vært 18-årsgrense på å delta i Idol, sier 23-åringen. Foto: Anders Myhren, Seher.noVis mer

18-årsgrense på Idol

Jorun Stiansen mener aldersgrensen i Idol er for lav.

SEHER.NO: Vennesla-jenta Jorun Stiansen (23) vant Idol-konkurransen i 2005.

Etter seieren ga hun ut albumet "Unstable" før hun trakk seg bort fra offentligheten.  Tone Damli Aaberge (19), som kom på andre plass i konkurransen, var den av jentene som fikk mest spalteplass i pressen.

- Jeg har aldri vært borte fra musikken, men jeg tok et valg om å være borte fra rampelyset. Etter all eksponeringa følte jeg at jeg hadde delt nok av privatlivet med det norske folk, forteller hun til Dagbladet.

Den søte brunetten synes aldersgrensen i Idol burde heves slik at deltagerne kanskje har litt mer innsikt over hva de egentlig er med på.

- Jeg synes det burde vært 18-årsgrense på å delta i Idol. Alle er ikke modne nok da, og det er viktig at de tar seg god tid. Alt er gjerne rosenrødt, og de ser ikke alle konsekvenser.

- Det er viktig at de unge har voksne rundt seg som kan gi gode råd, sier hun til avisen.

Willy Tore Mørch, professor i barnepsykologi, støtter den unge artisten.

- Mange 16-17-åringer i slike programmer er uforberedte på eksponeringa som møter dem. En del vil i verste fall kunne få problemer med angst og deperesjoner. Andre igjen vil være mer robuste.

- Det vesentlige er at de har nettverket av voksne og venner rundt seg, sier han.

Fredag skal Jorun møte årets finalister og fortelle dem hvordan hun opplevde tiden etter konkurransen. Hun skal også fremføre sin nye singel "Sticky hands" på Idol-scenen.

LES HER: Mye fokus på utseende