«Grease»:

17 år gamle «Rizzo» var egentlig 34

Det var faktisk svært få i «Grease» som var i nærheten av tenårene da filmen ble sluppet.

GREASE: Den legendariske filmen fra 1978 er fremdeles populær i dag. Foto: Moviestore / REX / NTB
GREASE: Den legendariske filmen fra 1978 er fremdeles populær i dag. Foto: Moviestore / REX / NTB Vis mer
Publisert

20. oktober 1978 kom filmen «Grease» ut. I år kan derfor skaperne av filmen feire at filmen fyller hele 43 år! Det som er spesielt med «Grease» er jo det at den fortsatt er populær.

Selv om filmen kom ut på 70-tallet er det mange som er født mange år etter det som har et spesielt forhold til filmen. Det samme gjelder jo «Dirty Dancing», for eksempel!

Vi kommer nok aldri til å glemme forelskelsen mellom Danny og Sandy, låter som «Summer Nights» og «You're The One That I Want», og karakteren Rizzo som også gjorde stort inntrykk.

RIZZO: Her er Stockard Channing i rollen som Rizzo i «Grease» i 1978. Foto: Moviestore / REX / NTB
RIZZO: Her er Stockard Channing i rollen som Rizzo i «Grease» i 1978. Foto: Moviestore / REX / NTB Vis mer

Sistnevnte karakter ble spilt av Stockard Channing (77). Siden «Grease» kom ut har Channing blant annet vært å se i serien «The West Wing» som karakteren First Lady Abbey Bartlet.

Men det er nok rollen som Rizzo Channing hun er mest kjent for. I filmen spilte hun den tøffeste jenta på Rydell High School. Du husker kanskje også fra filmen at hun tror hun er gravid og at ryktene svirrer på skolen.

STOCKARD CHANNING: Skuespilleren var 34 år da hun hadde rollen som Rizzo i Grease. Foto: Shutterstock Editorial / REX / NTB
STOCKARD CHANNING: Skuespilleren var 34 år da hun hadde rollen som Rizzo i Grease. Foto: Shutterstock Editorial / REX / NTB Vis mer
I DAG: Stockard Channing er 77 år og har vært med i flere filmer og TV-serier. Foto: Dan Wooller / REX / NTB
I DAG: Stockard Channing er 77 år og har vært med i flere filmer og TV-serier. Foto: Dan Wooller / REX / NTB Vis mer

I filmen spiller altså Channing en 17-åring, men i virkeligheten var hun faktisk 34 år gammel! Det var faktisk svært få av karakterene i «Grease» som i det hele tatt var i nærheten av den alderen de spilte.

Roger, spilt av Kelly Ward (65), var blant dem som var nærmest. Han var 21 år da filmen kom ut. Dinah Manoff (65) spilte karakteren Marty og var bare året eldre Kelly Ward. Jamie Donnelly (74) spilte rollen som Jan og hadde kanskje filmens mest barnslige rolle.

IKKE I NÆRHETEN: Det var faktisk få av karakterene i «Grease» som i det hele tatt var i nærheten av den alderen de spilte. Foto: Moviestore / REX / NTB
IKKE I NÆRHETEN: Det var faktisk få av karakterene i «Grease» som i det hele tatt var i nærheten av den alderen de spilte. Foto: Moviestore / REX / NTB Vis mer

Likevel var hun 31 år gammel da «Grease» ble sluppet.

Avdøde Jeff Conaway , som spilte Kenickie, var 28, Didi Conn (70), som spilte Frenchy, var 27, Barry Pearl (71), som spilte Doody, var 28, Susan Buckner (68), som spilte Patty, var 25, og Michael Tucci (75), som spilte Sonny, var 32.

Hovedrollene Olivia Newton-John (73) og John Travolta (67) var heller ikke i tenårene da filmen ble spilt inn eller kom ut. Newton-John var 30 og Travolta hadde fylt 24 det året.

Denne saken ble først publisert på KK.no

VOKST OPP: Sylvester Stallones 22 år gamle datter, Sistine, har blitt voksen. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Slik gikk det med Ida fra «Emil i Lønneberget»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer