13 års mareritt over for Sverige

Loreen sikret Sveriges femte seier i historien. Mens Norge havnet helt sist.

VINNER OG TAPER: Sverige og Loreen jubler i bakgrunnen, foran sitter Tooji og depper etter sisteplassen i finalen.  Foto: SCANPIX SWEDEN
VINNER OG TAPER: Sverige og Loreen jubler i bakgrunnen, foran sitter Tooji og depper etter sisteplassen i finalen. Foto: SCANPIX SWEDEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
BAKU (SEOGHØR.NO): Lørdag kveld fremførte Tooji Keshtkar (25) sangen «Stay» under Eurovision-finalen i Baku. En jury la sammen sin vurdering med seerstemmene som kom inn, men dessverre havnet Norges persiske prins helt nederst på resultatlista med fattige 7 poeng fra de 42 landene som stemte.

Men alle hadde gitt sine stemmer, var det nabolandet Sverige som var på toppen med 372 poeng. Dermed vant de en etterlengtet seier, 13 år etter «Take me to your heaven». Og ikke nok med det, Loreen slo Alexander Rybaks rekord som var seksten 12-poengere, Sverige fikk 19. 372 poeng endte de på.

- Takk for at dere trodde på meg, sa Loreen da hun vant med «Euphoria».

- Gratulerer Sverige!! Vi har godt humør og skjønner jo at vi ikke traff musikalsk i Europa. Vi kunne ikke gjort noe annerledes, og er kun fornøyd med innsatsen, sier Tooji etter det skuffende resultatet.

LES MER OM TOOJIS REAKSJON PÅ FIASKOEN HER

- Vi tar det med fatning og et smil. Det gikk ikke veien i år, men jeg er uansett veldig stolt av Tooji og danserne. De leverte et topp show, sier NRKs prosjektleder for MGP Stian Malme.

Sverige, Serbia og Russland ble på forhånd utpekt som noen av de største favorittene, og det var også disse tre som kjempet om seieren, men etter hvert dro Sverige ifra de andre favorittene og vant en overlegen seier.

Dermed vant Sverige den internasjonale finalen for femte gang. 

Den første seieren fikk de med ABBA og «Waterloo» i 1974. I 1984 vant de med Herreys og «Diggi-loo-diggi-ley», i 1991 vant Carola med «Fångad av en stormvind», før de i 1999 vant igjen med Charlotte Nilssons «Take me to your heaven».

Torsdag gikk Tooji videre fra semi-finalen og konkurrerte lørdag mot 25 andre land. På pressekonferansen etter semi-finalen var Tooji sikker på seier.

- Jeg er her for å vinne og det skal jeg gjøre, sa artisten på torsdag. 

MGP-general Per Sundnes har hele tiden rost Tooji for hans pågangsmot og vinnerholdning, men dessverre var det ikke nok til å sikre seier i Baku. 

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Dette synger bestemødrene om 


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer