KULE MIAMI: Florida er stedet å reise i februar. Foto: All Over
KULE MIAMI: Florida er stedet å reise i februar. Foto: All OverVis mer

12 reiseforslag for 2015

Et nytt år er over oss, så hvor bør du reise? Vi gir deg forslag, måned for måned.

SEOGHØR.NO: Nytt år, nye reisemuligheter. Det er imidlertid ikke alle steder det er like smart å reise til en hver tid. Se og Hør hjelper deg herved med å forklare hvor du skal reise nå. Året har 12 måneder, og vi har derfor plukket ut et reisemål til hver av dem.


Januar - Kanariøyene

ALLER BEST: De fleste er enige om Fuerteventura har Kanariøyenes aller fineste strender. Foto: Oddvar Walle Jensen
ALLER BEST: De fleste er enige om Fuerteventura har Kanariøyenes aller fineste strender. Foto: Oddvar Walle Jensen Vis mer

Det er mye folk her i januar, men i vinterferien i februar er det hakket flere. Øygruppen er en deilig fluktmulighet fra norsk vinter for mange av oss, og vi kan jo for skams skyld spesielt anbefale Lanzarote og Fuerteventura som to roligere valg enn Gran Canaria og Tenerife.
Reis med: Apollo, Star Tour, Ving, Solia og Amisol. Sjekk gjerne også Restplass, Expedia, Solfaktor og andre søketjenester for gode tilbud.

Februar - Florida

KULE MIAMI: Florida er stedet å reise i februar. Foto: All Over
KULE MIAMI: Florida er stedet å reise i februar. Foto: All Over Vis mer

Februar er en deilig tid i Florida. Orkansesongen er for lengst over, og Miami, Fort Lauderdale og Orlando tar imot glade feriegjester på løpende bånd. Husk også den lille øygruppen som ender i Key West i sør, og den deilige og mye fredeligere vestkysten av «Solskinnsstaten».
Reis med: Norwegian har billige flybilletter, men du kan også velge å reise organisert med Ving, Apollo og mer spesialiserte operatører som USA Tours og USA-spesialisten.

Mars - Norge

UT PÅ TUR: Ta fjellturen før påsken, da er det langt færre folk og fjolls til fjells. Foto: Visit Geilo, Terje Bjørnsen
UT PÅ TUR: Ta fjellturen før påsken, da er det langt færre folk og fjolls til fjells. Foto: Visit Geilo, Terje Bjørnsen Vis mer

I mars er den norske vinteren ofte på sitt beste, med lengre og lysere dager. Om du ikke har anledning til å ta en hel ferieuke i perioden mellom vinterferie og påskeferie, kan det kanskje være en tanke med en weekendtur til fjells? Og det er nok av fjell å ta av.
Reis med: Mange har hytter på fjellet og klarer seg fint selv, men det er også mulig å dra på høyfjellshotell eller besøke en av Turistforeningens hytter. Sjekk også De historiske hotel & spisesteder for mange flotte steder.

April - Barcelona

TAPASFEST: Barcelona er full av hyggelige tapasbarer med nydelig mat. Foto: All Over
TAPASFEST: Barcelona er full av hyggelige tapasbarer med nydelig mat. Foto: All Over Vis mer

Vi kunne anbefalt mange storbyer, men Barcelona – for eksempel i påsken første uke i april – er et godt valg. Byen ligger langt nok sør til at det er fine temperaturer, og det er alltid mye å finne på her, som å spise fantastiske måltider og shoppe til den store gullmedalje.
Reis med: SAS, Norwegian og Ryanair flyr alle direkte til Barcelona, men husk at påskeuken er dyrere enn resten av måneden.

Mai - Tyrkia

LATE DAGER: Alanya er en deilig by, særlig på forsommeren med lite mennesker og behagelige temperaturer. Foto: Star Tour
LATE DAGER: Alanya er en deilig by, særlig på forsommeren med lite mennesker og behagelige temperaturer. Foto: Star Tour Vis mer

Reis til Tyrkia i mai – før hordene. Da er det fredelig og rolig, temperaturen rundt 25 grader, og naturen er på sitt vakreste med blomstring og frodig vegetasjon før solen tørker alt. Side, Kemer, Alanya, Marmaris, Bodrum – valget er ditt.
Reis med: Tyrkiareiser, Star Tour, Ving, Apollo, Solia, Nazar, Detur og Amisol er alle operatører som er gode på Tyrkia og har til dels lang erfaring med reiser hit.

Juni - Spanske middelhavsøyer

LA HUMLA SUSE: Palma de Mallorca er en fin by, særlig i juni før hordene kommer.
LA HUMLA SUSE: Palma de Mallorca er en fin by, særlig i juni før hordene kommer. Vis mer

Mallorca, Menorca, Ibiza og lille Formentera utgjør den spanske øygruppen Balearene, og juni er den udiskutabelt beste måneden i dette solrike paradiset. Hordene kommer først i juli og august, temperaturen er fin både i luften og i vannet, og det er god stemning overalt.
Reis med: Ving, Star Tour, Apollo og Solia har turer til Mallorca, Star Tour har også Menorca. Du kan benytte Norwegian og SAS for å komme til Ibiza, Formentera nås med ferge herfra.

Juli - Danmark

DET GODE LIV: Tisvildeleje på Nord-Sjælland er en lat ferieby, med deilige Helenekilde Badehotel som et godt sted å bo. Foto: Erik Valebrokk
DET GODE LIV: Tisvildeleje på Nord-Sjælland er en lat ferieby, med deilige Helenekilde Badehotel som et godt sted å bo. Foto: Erik Valebrokk Vis mer

Du er ikke alene om å leie feriehus i «dejlige» Danmark i juli, men det er det da også gode grunner til. Dette er måneden vårt blide naboland i sør viser seg fra sin mest solrike side – hvis du ikke er veldig uheldig. Uansett vær er det så tilrettelagt for fine opplevelser at det spiller mindre rolle.
Reis med: Veldig mange leier feriehus via for eksempel Novasol, Feriepartner og DanCenter. Fyll bilen med familie og bagasje, og reis med Stena Line eller DFDS, avhengig av hvor du skal.

August - Thailand

PERFEKT TID: Drar du Thailand om sommeren er det billigere og langt færre folk. Foto: Star Tour
PERFEKT TID: Drar du Thailand om sommeren er det billigere og langt færre folk. Foto: Star Tour Vis mer

Det er nå du skal besøke «smilets land», for de beste prisene og de fredeligste ferieopplevelsene. Turistsesongen tar av i november/desember, men i sommermånedene og om høsten er det regntid. Det betyr ikke at det regner hele tiden, bare en (skikkelig) skur nå og da. Varmt og godt og paradisisk er det like fullt.
Reis med: Apollo og Star Tour har reiser i august, og du kan også skreddersy reiser med for eksempel Paradisreiser, OrkidéEkspressen, Nyhavn Reiser, Escape og flere.

September - Hellas

BEHAGELIG TID: Den verste varmen har gitt seg og de store hordene har dratt hjem fra Hellas i september. Da reiser du! Foto: Se og Hør
BEHAGELIG TID: Den verste varmen har gitt seg og de store hordene har dratt hjem fra Hellas i september. Da reiser du! Foto: Se og Hør Vis mer

Sparer du Hellas-reisen til september gjør du noe lurt. Du forlenger sommeren, temperaturene er mer behagelige enn i juli og august, det er færre turister, bedre plass på hoteller og restauranter – med andre ord, enda hyggeligere enn normalt. Alternativt kan mai og juni anbefales.
Reis med: Apollo, Star Tour, Ving, Solia, Lilleput, Amisol er alle gode på Hellas og har mange forskjellige destinasjoner. Husk også å sjekke med Restplass og tilsvarende.

Oktober - München

FULL RULLE: Oktoberfest i Munchen er elleville saker, men den begynner allerede i september. Foto: All Over
FULL RULLE: Oktoberfest i Munchen er elleville saker, men den begynner allerede i september. Foto: All Over Vis mer

Den tradisjonelle oktoberfesten i München starter riktignok 19. september og varer til 4. oktober, men du kan dra hit hele måneden og få en fin opplevelse. Området Bayern sør i Tyskland er dessuten et nydelig sted om høsten der naturen viser seg fra sin aller mest fargerike side.
Reis med: SAS og Norwegian har direkteruter til München fra Oslo. München er Tysklands tredje største by, men lei gjerne bil og utforsk mer av Bayern når du først er der.

November - Tanzania

SAFARITID: November er en god tid for safari i Øst-Afrika, for eksempel bør du se Ngorongoro-krateret i Tanzania. Foto: All Over
SAFARITID: November er en god tid for safari i Øst-Afrika, for eksempel bør du se Ngorongoro-krateret i Tanzania. Foto: All Over Vis mer

Den perfekte måned for safari i vakre og frodige Tanzania. Det blir flere turister her utover vinteren, så nå er det større sjanse for å se «the big five» – løve, elefant, bøffel, leopard og neshorn. Det kan også kombineres med badeferie på Zanzibar.
Reis med: Kenor Safaris, Afrikasafari, Magellan, Mantareiser, Paradisreiser og flere andre skreddersyr safarireiser med forskjellige parker og transport på alle strekninger.

Desember - London

JULEBYEN: Julelysene i Oxford Street og resten av London gjør millionbyen til en fantastisk opplevelse. Foto: All Over
JULEBYEN: Julelysene i Oxford Street og resten av London gjør millionbyen til en fantastisk opplevelse. Foto: All Over Vis mer

London er verdens beste juleby. Her er det pyntet så flott at du må klype deg i armen, og varemagasiner som Fortnum & Mason, Harrods, Selfridges, Liberty og Harvey Nichols er bare starten på eventyret. Det er topp stemning ute i gatene og inne på puber og restauranter også.
Reis med: SAS, British Airways, Norwegian, Ryanair – alle flyr til London. Bestiller du allerede nå, får du selvsagt de billigste billettene.

LES OGSÅ: Elleville Florida

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.