«The Holiday»:

10 ting du ikke visste

Det er offisielt «The Holiday»-sesong!

MODERNE KLASSIKER: «The Holiday» fyller 15 år i år, og er en kjær julefilm for mange. Her er Kate Winslet og Jack Black i en scene fra filmen. Foto: Zade Rosenthal/ Columbia Pictures/ ZUMA Press/ NTB
MODERNE KLASSIKER: «The Holiday» fyller 15 år i år, og er en kjær julefilm for mange. Her er Kate Winslet og Jack Black i en scene fra filmen. Foto: Zade Rosenthal/ Columbia Pictures/ ZUMA Press/ NTB Vis mer
Publisert

Hver eneste jul benker nordmenn i de tusen hjem seg foran skjermen for å se Cameron Diaz (49) forelske seg i kjekkasen Jude Law (48) - i år for femtende gang.

Den romantiske julekomedien følger amerikanske Amanda Woods (Diaz) og britiske Iris Simpkins (Kate Winslet). De er på hver sin side av kloden, men er i samme situasjon: De trenger en pause fra sine vanlige liv. Dermed bestemmer damene seg for å bytte hus i to uker, og resten er historie.

Filmen, som kom ut i 2006, er blitt en juleklassiker verden over, og du tror kanskje du kjenner filmsuksessen like godt som din egen bukselomme.

Men her er 16 fakta du sannsynligvis ikke visste om den romantiske komedien med stjernenavn som Cameron Diaz, Kate Winslet (46), Jude Law og Jack Black (52) på rollelista.

1. Dustin Hoffmans cameo var ikke planlagt

Underveis i filmen dukker det plutselig opp et kjent fjes i en såkalt «cameo-opptreden». Det betyr at en person spiller seg selv i et kort segment av en film.

I scenen der Blacks og Winslets karakterer er i en DVD-sjappe, plukker Black opp filmen «The Graduate», og begynner å snakke om hvordan filmen er produsert. Samtidig dukker Dustin Hoffman (84) opp i bakgrunnen. Artig nok spilte Hoffmann rollen som Ben Braddock i nettopp «The Graduate».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer