10 steder du må få med deg i California

Fra freakshow til surfeferie - den amerikanske delstaten har noe for alle.

MORO FOR SMÅ OG STORE: Donald, Mikke og resten av gjengen fra Andeby ønsker velkommen til Disneyland. Foto: Scott Brinegar
MORO FOR SMÅ OG STORE: Donald, Mikke og resten av gjengen fra Andeby ønsker velkommen til Disneyland. Foto: Scott Brinegar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Vurderer du en tur til California? Her er våre ti beste reisetips i den berømte delstaten.

1. Hippiebyen San Francisco
Golden Gate Bridge, Alcatrazm Fisherman’s Wharf - høydepunktene står i kø i San Francisco. Det er en stor by, men har i motsetning til mange andre amerikanske byer et sentrum rundt Union Square. Derfra er veien kort til andre bydeler, som italienske North Beach, snobbete Pacific Heights, hippie-området Haight Ashbury, homsenes Castro og bohemske Mission.

Les mer: www.sanfrancisco.travel

2. Fornøyelser i Disneyland
Disneyland Park åpnet allerede i 1955, og er den eneste parken Walt Disney selv har vært med å utforme. I 2001 ble området utvidet med Disneyland Adventure. Disneyland bugner av klassiske attraksjoner som Torneroses slott, Indiana Jones’ Adventure, Dumbo, Space Mountain og rundt 50 andre fornøyelser. Dette er blant verdens mest populære fornøyelsesparker, så vær tidlig ute!
Les mer: www.disneyland.disney.go.com

MORO FOR SMÅ OG STORE: Donald, Mikke og resten av gjengen fra Andeby ønsker velkommen til Disneyland. Foto: Scott Brinegar
MORO FOR SMÅ OG STORE: Donald, Mikke og resten av gjengen fra Andeby ønsker velkommen til Disneyland. Foto: Scott Brinegar Vis mer

3. Freakshow på Venice Beach
Glem alt om Pamela Anderson og vakre mennesker fra «Baywatch». Los Angeles’ berømte
strand Venice Beach i Santa Monica, er arena for de sære og spesielle. Hit kommer du primært
for å undres over alle de rare menneskene – på rulleskøyter i Supermann-trikot, fotovillige damer i tanga, eller menn som ser ut som hundene sine. Lei rulleskøyter og ta en tur langs den 2,5 kilometer lange boardwalken til Muscle Beach der de utroligste mennesker trener.
Les mer: www.santamonica.com og www.venicebeach.com

STRAND MED MYE RART: Venice Beach er et populært reisemål både for de som vil trene og de som vil  se på. Foto: Runar Larsen
STRAND MED MYE RART: Venice Beach er et populært reisemål både for de som vil trene og de som vil se på. Foto: Runar Larsen Vis mer

4. Verdens beste biltur
USA er kjent for sitt raske og gode veinett, med endeløse motorveier. Highway 1 er annerledes. Det 800 kilometer lange kyststrekket mellom Los Angeles og San Francisco er essensen av USA, og det er viktig å ta seg god tid, gjerne en uke, og stoppe på steder som vindistriktet Santa Ynez, «danske» Solvang, Clint Eastwoods Mission Ranch i Carmel og ikke minst Big Sur.
Les mer

 

5. Familiebyen San Diego
Ferieparadis San Diego, sør for Los Angeles, med konstant temperatur på 25–30 grader, og
sol nesten hele året. Byen er dessuten en av USAs mest barnevennlige, med SeaWorld, Balboa Park og ikke minst – berømte San Diego Zoo. Rett utenfor byen ligger også Legoland. Soltilbedere og surfere koser seg på stranden, og inne i byen er det et stort utvalg av restauranter for alle smaker.
Les mer: www.sandiego.org

6. Vinsmaking i Sonoma Valley
Napa Valley er mest kjent, men Sonoma har best vin. Irrgrønne åser, jernholdig jord og et
variert mikroklima, gjør Sonoma til et av USAs beste vindistrikter. Det er flere vinbarer i den koselige byen Healdsburg, som også anbefales for overnatting. Du kan ta en rundtur fra vingård til vingård – gjerne på sykkel. Jevnlig arrangeres middag blant vinrankene, en utrolig hyggelig og smakfull opplevelse.
Les mer: www.sonomacounty.com

7. Surfeparadiset Santa Cruz
En av USAs beste surfebyer ligger litt sør for San Francisco, der Stillehavets voldsomme bølger konstant slår inn. Santa Cruz er en tilbakelent, bohemsk og ungdommelig by med en avslappet livsstil. Det handler mest om surfing, og hvis du vil, kan du melde deg på kurs. Byen har utallige surfeskoler som tilbyr alt fra times- til ukeskurs.
Les mer: www.santacruzsurfschool.com

8. Magiske redwoodskoger
Redwoodtrærne er verdens mest imponerende. Et av disse trærne er også verdens høyeste levende organisme. Treet har fått navnet Hyperion og ble oppdaget i 2006. Det måler hele 115 meter og er et sted mellom 700 og 800 år gammelt.

å for øvrig ikke glipp av berømte Avenue of Giants, eller det kjente Chandelier Tree der du kan kjøre bilen rett gjennom stammen på treet.
Les mer

STOR SKOG: Redwoodtrærne i California er verdens mest imponerende. Foto: Runar Larsen
STOR SKOG: Redwoodtrærne i California er verdens mest imponerende. Foto: Runar Larsen Vis mer

9. På eventyr i nasjonalpark
Yosemite er en av USAs aller vakreste og mest populære nasjonalparker, med imponerende fosser, grønne sletter, krystallklare elver og vindherjede fjelltopper. Her kan du sykle, gå fottur, rafte, klatre og holde på. Mange drar hit på campingtur, men som turist er det nok mer praktisk å overnatte i en av parkens hytter. Book i god tid, dette er populært!
Les mer

ALLSIDIG TERRENG: I Yosemite kan du sykle, gå fottur, rafte, klatre og holde på.
ALLSIDIG TERRENG: I Yosemite kan du sykle, gå fottur, rafte, klatre og holde på. Vis mer

10. Ørkenlandskapet i Death Valley
Death Valley er ikke bare en ørken øst i California. Dette er det laveste, tørreste og varmeste stedet i hele Nord-Amerika, så hvorfor i all verden vil du reise dit? Fordi det er helt usannsynlig vakkert og spesielt! Nasjonalparken ligger i California og Nevada, og rommer deler av
Mojave-ørkenen. Her er sanddyner, saltsletter, topper, canyoner og ødemark som får fotoapparatet til å gå varmt.
Les mer

VAKKERT LANDSKAP: I Death Valley er det sanddyner, saltsletter, topper, canyoner og ødemark som får fotoapparatet til å gå varmt.
VAKKERT LANDSKAP: I Death Valley er det sanddyner, saltsletter, topper, canyoner og ødemark som får fotoapparatet til å gå varmt. Vis mer

 

LES OGSÅ: Sommerlykke på Samos

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer