ROMANTISK LUKSUS: Dette hotellet på Tenerife har bare private villaer med eget basseng. Foto: Trivago
ROMANTISK LUKSUS: Dette hotellet på Tenerife har bare private villaer med eget basseng. Foto: TrivagoVis mer

10 romantiske hoteller til Valentin-dagen

Vil du overraske noen med en kjærlighetsfylt helg et sted i Europa, har vi ti gode forslag.

SEOGHØR.NO: Hotellsøkemotoren Trivago har komponert en liste med ti romantiske hoteller rundt i Europa.

Nå som det er vinter kan det jo være hyggelig med en liten «getaway» med kjæresten.

De ti destinasjonene kan gi inspirasjon til gourmetmiddager, spaopplevelser, kanskje litt julegaveshopping og, ikke minst, tid til dere to.

Hotel Eduoard 7 (Paris)

 Foto: Trivago
Foto: Trivago Vis mer

Det er vel ikke akkurat unaturlig at vi starter ferden i Paris, verdens kanskje mest romantiske by. Hotel Eduoard 7 ligger sentralt rett ved operaen og har både spa og gourmetrestaurant, og for øvrig venter romantiske turer langs Seinen, shopping i verdensklasse, vakre museer og parker, for ikke å glemme et nesten ubegripelig stort utvalg av gode spisesteder.

Aria Hotel (Praha)

 Foto: Trivago
Foto: Trivago Vis mer

Stadig flere nordmenn besøker Tsjekkias vakre hovedstad, og de fleste vil nok være enige om at det er en romantisk by. Dette lekre boutquehotellet ligger i bydelen Mala Strana, en kort spasertur fra Karlsbroen. Aria Hotel er inspirert av musikk (derav navnet), og hver etasje er innredet etter en musikksjanger - jazz, klassisk, opera, moderne musikk. Rett bak hotellet ligger den UNESCO-vernede Vrtbovksa-hagen.

Amberley Castle (West Sussex, England)

 Foto: Trivago
Foto: Trivago Vis mer

Dette supervakre og utspekulert romantiske slottet stammer fra 1100-tallet og ligger et par timers kjøretur fra Heathrow i landsbyen som også heter Amberley. Her i Sør-England finner du svært vakre omgivelser, med bor man først på et slott er det kanskje der man aller helst vil tilbringe mesteparten av tiden. Amberley Castle har kun 19 rom, og en svært vakker rosehage er avgjort også en attraksjon i seg selv.

Luna Hotel Baglioni (Venezia)

 Foto: Trivago
Foto: Trivago Vis mer

Mange ser på Venezia som en utfordrer til tittelen verdens mest romantiske by, og det er lett å skjønne hvorfor. Det hviler en helt egen stemning over byen med kanalene som går på kryss og tvers og det ikke finnes en eneste bil. Særlig etter mørkets frembrudd er Venezia magisk, og Luna Hotel Baglioni som ligger inntil Grand Canal er et superlekkert luksushotell som gjør oppholdet ekstra fint.

Romantik Hotel das Smolka (Hamburg)

 Foto: Trivago
Foto: Trivago Vis mer

Det er kanskje ikke så mange som ser på Hamburg som spesielt romantisk, men bor du på dette hotellet ved sjøen i den elegante bydelen Harvestehude får nok pipen en annen lyd. Selve hotellet er lekkert, med massevis av romantiske detaljer, og en egen peisestue er prikken over i'en. Sitter du og kjæresten her med et glass vin, vil dere nok ha en ganske så fin stund.

Hotel Kaiserhof (Wien)

 Foto: Trivago
Foto: Trivago Vis mer

Vakre Wien er smaken av det gamle Europa med flotte praktbygg og nydelige kafeer, samtidig som det i høyeste grad er en moderne by med alt det innebærer av seriøs shopping, flotte spisesteder og fine museer av alle slag. Hotel Kaiserhof midt i byen har vært drevet av samme familie gjennom åtte generasjoner, så der i gården kan man hotelldrift og vet nøyaktig hva som skal til for å sikre romantikken en mørk høstkveld.

Royal Garden Villas & Spa (Tenerife)

ROMANTISK LUKSUS: Dette hotellet på Tenerife har bare private villaer med eget basseng. Foto: Trivago
ROMANTISK LUKSUS: Dette hotellet på Tenerife har bare private villaer med eget basseng. Foto: Trivago Vis mer

Vi beveger oss sørover til Costa Adeje på deilige Tenerife. Her er det såvisst ingen mangel på lekre, romantiske hoteller, og dette er et av dem. Femstjernershotellet har totalt 28 private villaer som varierer i størrelse fra 140 til 366 kvadratmeter, og samtlige er utstyrt med eget basseng og terrasse. Selvsagt er det også spa og gourmetrestaurant på hotellet, og selve øya byr jo også på utallige muligheter for å pleie kjærligheten.

Aquapura Douro Valley (Douro-dalen, Portugal)

 Foto: Trivago
Foto: Trivago Vis mer

I den lille byen Lamego i det vakre vindistriktet Douro ligger hotellet Aquapura og venter. Her er det selvfølgelig mulighet for en del store vinopplevelser, samtidig som dere helt sikkert vil finne roen når dere sitter på terrassen med et lite glass og skuer utover vinmarkene og elven som renner stille forbi. Skulle det likevel knipe anbefaler vi en parbehandling i hotellets spa før middag.

Villa Marina Capri (Capri)

 Foto: Trivago
Foto: Trivago Vis mer

En så vakker øy som Capri en kort fergetur fra Napoli skal godt gjøres å finne. De dramatiske klippeformasjonene som utgjør deler av øya gir rom for spektakulære utsikter, og blomsterranker og sitrustrær er bare noe av "pynten" som løfter Capri et par ekstra hakk. Villa Marina Capri er et moderne luksushotell med spa, gourmetrestaurant og generelt meget flotte fasiliteter.

Château Saint-Martin & Spa (Vence, Frankrike)

 Foto: Trivago
Foto: Trivago Vis mer

Vi avslutter vår romantiske rundtur i perfekte omgivelser, i den koselige landsbyen Vence på den franske riviera. Her, en halvtimes kjøring fra flyplassen i Nice, er det som tiden har stått litt stille, men hotellet Château Saint-Martin & Spa har absolutt alt du trenger av moderne fasiliteter. Og siden vi tross alt befinner oss i Frankrike, skal vi også nevne at hotellets restaurant, Le Saint-Martin, har en stjerne i Michelin-guiden.

LES OGSÅ: Her er de beste familiehotellene