MORO PÅ MARKED: Bouqueria er det mest kjente matmarkedet i Barcelona og ligger rett inn fra La Rambla. Foto: All Over
MORO PÅ MARKED: Bouqueria er det mest kjente matmarkedet i Barcelona og ligger rett inn fra La Rambla. Foto: All OverVis mer

10 på topp i Barcelona

Sol og strand, shopping og restauranter i verdensklasse, severdigheter uten sidestykke og en evig middelhavsstemning – Barcelona har alt!

SEOGHØR.NO: Det er tid for å møte våren i Europas storbyer - særlig de som ligger lengst sør selvfølgelig.

Barcelona har et klima som tilsier at du kan spise lunsj utendørs året rundt, om ikke det akkurat er like behagelig å ligge på stranden i februar. Gradestokken havner svært sjelden under 10–12 grader selv midt på vinteren.

I god tid før våren titter frem her hjemme, ligger Barcelona badet i sol, trærne har fått blader, og du kan trygt kaste jakke og vinterstøvler.

Følg våre 10 tips, og du er garantert en fantastisk tur!

Tapasbarene

Tapasbarer finnes overalt i Barcelona, og kvaliteten er forbausende nok jevnt høy. Selvsagt er det en del steder som serverer prefabrikkerte tapas, men du får masse fersk mat laget av de beste råvarer, og selvsagt alt av spanske pølser, skinker og oster.

Tre sikre stikk: Tapas 24 (i bydelen Eixample), Celler de la Ribera (Place de les Olles, rett ved mer berømte Cal Pep), Taller de Tapas (bra tapaskjede med avdelinger i hele byen).

RESTAURANTBY: Caricoles er en av Barcelonas mest berømte restauranter. Foto: All Over
RESTAURANTBY: Caricoles er en av Barcelonas mest berømte restauranter. Foto: All Over Vis mer

27 Michelin-stjerner

Barcelona har restauranter for alle typer lommebøker, i alle kategorier. Sentralt i byen finner du gourmetrestauranter med til sammen 27 Michelin-stjerner.

Noen av våre favoritter er Tickets, Comerc 24 og Los Caracoles. Du må ha bestilt bord på de to første av disse i god tid.

Sagrada Familia

Byggingen av praktkirken La Sagrada Familia ble påbegynt i 1882, og året etter overtok den berømte arkitekten Antoni Gaudí ansvaret for prosjektet. Det var så ambisiøst at det ennå ikke står ferdig, mye fordi Gaudí ble påkjørt og drept av en trikk i 1926 uten at tegningene fantes andre steder enn i hans hode.

I årene siden har forskere prøvd å forestille seg hvordan Gaudí så for seg det endelige resultatet, og planen er at kirken skal stå helt ferdig i 2026, 100 år etter hans død.

VERDENSBERØMT: Bystranden Barceloneta er et vaskeekte badeparadis. Foto: All Over
VERDENSBERØMT: Bystranden Barceloneta er et vaskeekte badeparadis. Foto: All Over Vis mer

Bystranden

Strandlinjen er imponerende, omtrent fem kilometer lang. Det er imidlertid på de to hovedstrendene Platja Sant Sebasità og Platja Barceloneta at det meste skjer. Her er det også massevis av strandrestauranter og snackbarer, og mye moro. Du har også direkte tilgang til fiskernes gamle bydel Barceloneta som er verdt å utforske.

Shopping-mekka

Få byer i verden har så mye spesiell og kul shopping som Barcelona. Små, lokale designere holder hus overalt, og det er ikke måte på hvor mye rart du kan finne.

Om du er ute etter sko og klær, smykker, antikviteter, matvarer, interiørartikler… I det hele tatt er hele byen et enormt skattkammer. Luksusshoppingen er stort sett forbeholdt bydelen Eixample, og der finner du alle «de store» og noen til.

Markedene

La Bouqueria er navnet på det store matmarkedet i Barcelona. Det ligger rett inn fra hovedgaten La Rambla og er et eventyr av lukter, smaker og farger.

Det er tett i tett med utsalg, men også serveringssteder, så det er mulig å sette seg ned med en liten matbit og et glass cava. Synes du det blir litt mye mennesker her, er det nok av andre markeder i byen, ikke minst lekre Santa Caterina.

Uteliv

Det skal godt gjøres for andre byer å matche utelivet i Barcelona. Her er det party fra tidlig kveld og utover i de små timer for alle som føler for det.

Stemningen utendørs i gatene er minst like god som inne på barer, restauranter og diskoteker, så du kan trygt unne deg iallfall én morgen hvor du sover litt lenger enn normalt.

SOM EN DRØM: Aire de Barcelona er et spa ulikt det meste. Husk å bestille time. Foto: Aire de Barcelona
SOM EN DRØM: Aire de Barcelona er et spa ulikt det meste. Husk å bestille time. Foto: Aire de Barcelona Vis mer

Fantastisk spa

Aire de Barcelona er et helt spesielt spa, bygget i gamle grotter under bakken. Du må forhåndsbestille tid, men det kan trygt anbefales. Her er det forskjellige termiske kilder med forskjellige temperatur, en magisk stemning – og hvis du vil kan du også få massasje. Kun et begrenset antall gjester er tillatt, så det blir aldri overfylt.

Fotball

Camp Nou er navnet på FC Barcelonas hjemmebane, og har du muligheten, bør du avgjort få med deg en kamp her. Om lagets hjemmekamper ikke korresponderer med din tur, kan du likevel besøke fotballmuseet der som er Barcelonas aller mest populære turistattraksjon.

Fortauskafe

Hva hadde vel Barcelona vært uten menneskene som bor der? Og for den saks skyld, hva hadde vel byen vært uten alle turistene? Det myldrer av folk i Barcelona, og det er herlig bare å sitte på en fortauskafé og betrakte alt som skjer.

Vær imidlertid på vakt overfor lommetyver. De er heldigvis ikke så mange som man ofte kan få inntrykk av, men de er der, så pass på. Ellers er det bare å ønske god tur!

LES OGSÅ: - Plutselig var det bare meg mellom barna mine og døden