10 gode sparetips

Det er fullt mulig å gjøre ferieturen til en rimelig fornøyelse hvis du er litt lur. Her er Se og Hørs sparetips.

TA BUSSEN: Gjør som Hilde Hummelvoll (45) og bruk buss eller T-bane i London, i stedet for taxi som er veldig dyrt.
 Foto: Se og Hør
TA BUSSEN: Gjør som Hilde Hummelvoll (45) og bruk buss eller T-bane i London, i stedet for taxi som er veldig dyrt. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. Skal du på bryllupsreise?
Gi små hint underveis – på flyet, og på hotellet– og du kan være heldig å få både gratis champagne og et flottere rom.


2. Ikke reis i høysesongen
Skal du til f.eks. Spania i sommer, kan det være lurt å reise tidlig (rundt sankthans) eller sent (ved skolestart). Prisene er mye lavere i disse periodene, det er færre mennesker - og du får bedre service og mer valuta for pengene.


3. Planlegg tidlig
Ikke bestill i siste liten. Bestem deg et halvt år i forveien – og du får billigere flybilletter og lavere hotellpriser.


4. Bruk tid på å finne de beste tilbudene
Det finnes mange forskjellige nettsteder som kan være greie å søke på for å finne de laveste flyprisene (www.kelkoo.no, www.restplass.no, www.kilroytravels.no), og hotellprisene (www.hotell.no, www.hotels.com, www.ebookers.no). Sjekk også direkte med flyselskapene og hotellene før du bestiller.


5. Må du bo midt i smørøyet?
Velger du å bo litt unna (det kan i beste fall dreie seg om få hundre meter) er det billigere, og du kan dessuten oppleve at det er mindre støy.


6. Leilighet kontra hotell
Du kan spare mye på å leie et hus eller en leilighet. Døgnprisen er ofte lavere enn på hotell, og du kan tilberede egne måltider.


7. Vær fornuftig med bruken av transportmidler
Ikke ta taxi fra flyplassen. Velg buss eller tog. I de fleste byer med offentlig kommunikasjon selges dagspass og ukespass, som er billigere enn enkeltbilletter. Og reiser du offentlig, får du større innblikk i dagliglivet.


8. Vær forsiktig med å bestille aktiviteter gjennom turoperatøren
Bestiller du direkte på stedet, slipper du fordyrende mellomlegg. Du kan også prute deg frem til bedre pris.


9. Styr unna store handlesentre
Hvis du handler på mindre markeder og i lokale boligområder, sparer du mye. Det samme gjelder restauranter. Gå der lokalbefolkningen spiser - der er maten ofte bedre!


10. Hva med en piknik?
Er været godt, kan du arrangere en piknik. Kjøp det du vil spise og drikke på marked eller i butikk, og finn et flott sted å nyte måltidet. Det er billigere enn restaurant, og du sparer tips!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer