Lasse Matberg:

Overrasker med nytt prosjekt

Lasse Matberg er nå i gang med et prosjekt om hans store lidenskap.

DEBUTERER: Lasse Matberg kommer med en bokutgivelse denne uka. Foto: TV 2
DEBUTERER: Lasse Matberg kommer med en bokutgivelse denne uka. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Influenser og offiser Lasse Matberg (36) kapret seieren i årets sesong av «Farmen kjendis».

I finalen møtte Matberg komiker Terje Sporsem (45). De to ble gode venner under innspillingen, og i slutten av juni spilte de inn programmet «Sommerfest fra Telemark» for TV 2.

Nytt prosjekt

Tidligere har Matberg også vunnet italienske «Skal vi danse» i 2019, og på tv er han aktuell i «Fangene på Fortet». Nå har 36-åringen også blitt forfatter. Matberg kommer med boka «Lassestrikk - varme plagg for barske forhold», på forlaget Vigmostad & Bjørke.

Da Se og Hør snakket med Matberg nylig, understreket han at han ikke har noen planer om å bli «Reality-Lasse», men avslørte at han framover både skulle jobbe med podkast og strikkebok.

Se og Hør har vært i kontakt med presseansvarlig i forlaget Vigmostad & Bjørke, Anne Iversen. Iversen bekrefter at boka kommer, men at de ikke vil gi noen kommentar før boka er lansert.

OPPSKRIFTER: Den nye boka «Lassestrikk» vil inneholde 33 strikkeoppskrifter fra Lasse Matberg. Foto: Heidi Rimereit
OPPSKRIFTER: Den nye boka «Lassestrikk» vil inneholde 33 strikkeoppskrifter fra Lasse Matberg. Foto: Heidi Rimereit Vis mer

I omtalen av boka oppgis det at Matberg kommer fra en slekt der flere generasjoner bakover har drevet med håndarbeid. Hans far og farfar var håndverkere, mens hans mor og mormor ofte satt med strikketøy.

TV-aktuell

Forrige uke ble det som nevnt kjent at Matberg blir en av deltakerne i årets sesong av «Fangene på fortet» på TV3. Av konkurrentene han møter i programmet er blant andre influenser og tv-profil Kristin Gjelsvik, Leif Einar Lothe, bedre kjent som «Lothepus» og dyrlege Trude Mostue.

OVERRASKELSE: «Skal vi danse»-publikummet virket å storkose seg da gjestedanser Lasse Matberg dro fram en spesiell detalj under sin dans med Jørgine «Funkygine» Vasstrand. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Se og Hør snakket med TV 2 i februar for å oppklare om Matberg får lov til å delta i norsk «Skal vi danse». TV 2 bekrefter at han får lov til det, om tilbudet kommer.

- Det ligger ingen begrensninger i formatet som er til hinder for å delta i «Skal vi danse» i flere land. Det har også skjedd tidligere. Blant annet har Pamela Anderson deltatt i både USA og Frankrike, fortalte pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, til Se og Hør i februar.

Matberg fikk da spørsmål fra Se og Hør om han kunne tenke seg å delta i norske «Skal vi danse».

- Om den henvendelsen hadde kommet, måtte jeg ha satt meg ned og vurdert det seriøst. Jeg er jo vinneren fra 2019-utgaven i Italia, så jeg har jo alt å tape, sa Matberg.

SEIER: Lasse Matberg vant forrige sesong av «Farmen Kjendis». Video: TV 2 Vis mer

Sa opp jobben i Forsvaret

Under innspillingen av «Sommerfest fra Telemark» avslørte Matberg at han hadde sagt opp jobben i Sjøforsvaret, der han har hatt stillingen som idrettsoffiser. I et intervju med Se og Hør i juli, sa Matberg at det etter hvert ble vanskelig å kombinere jobben med den større rollen han har fått i rampelyset.

- Det spiste meg opp fra begge sider. En ting er å konsentrere seg om den jobben det er forventet at man gjør i Forsvaret. Men når du tenker på bigeskjeften din når du er på jobb i Forsvaret, og omvendt, så blir man litt spist opp fra begge sider, sa Matberg til Se og Hør.

30. juli hadde han sin siste arbeidsdag i Forsvaret etter 15 år.

- Jeg kommer til å savne tryggheten og det kollegiale. Selv om det har vært en veldig spesiell tid det siste halvannet året på grunn av corona, så har Forsvaret vært en super og inkluderende arbeidsplass. Jeg har fått gleden av å jobbe med så mange herlige folk.

LES OGSÅ: Sløste bort millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer