Hertuginne Meghan:

- Ingen ønsker eller intensjon om å villede

Hertuginne Meghans advokater nektet i fjor for at hun hadde noe med boken om henne og prins Harry å gjøre.

INNRØMMER FEIL: Hertuginne Meghan har denne uka gitt en vitneutsagn i retten. Foto: Splash News / NTB
INNRØMMER FEIL: Hertuginne Meghan har denne uka gitt en vitneutsagn i retten. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Da boken «Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of A Modern Royal Family», som omhandler prins Harry (37) og hertuginne Meghan (40), ble utgitt i fjor, nektet sistnevntes advokater hardnakket for at 40-åringen hadde hatt noe som helst med boken å gjøre.

Nå har imidlertid pipa fått en annen lyd.

I retten kom det nemlig denne uken frem at hertugparets tidligere pressesekretær Jason Knauf ga informasjon til forfatterne bak boken, Omid Scobie og Carolyn Durant.

I en uttalelse i retten sa Knauf at boken flere ganger ble diskutert, inkludert med Meghan, både ansikt til ansikt og over mail, skriver Sky News.

ADVARTE PRINS HARRY: Thomas Markle Jr, bror til Meghan Markle, skal være med på «Big Brother VIP - Australia». Der sier han at han advarte prins Harry mot Meghan. Video Channel 7 Vis mer

Dette sier hun nå

Ifølge nyhetskanalen diskuterte også pressesekretæren at det ble planlagt et møte med forfatterne for å overlevere informasjonen Meghan skal ha gitt ham.

Prins Harry skal over mail også ha sagt at han var enig i at forfatterne fikk noe sannhet fra dem.

Onsdag ble Meghans vitneutsagn offentliggjort, og også her kommer det frem at hun ikke har vært ærlig overfor retten når det gjelder om Knauf hadde gitt informasjon på deres vegne eller ei.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

«Jeg bekrefter at Mr Knauf ga noe informasjon til forfatterne bak boken for et møte han planla med dem som pressesekretær, og at jeg kjente til det. Omfanget av informasjonen han delte er ukjent for meg», sa hun.

Hun skal imidlertid ikke ha husket mailutvekslingen da hun møtte i retten, noe hun nå beklager.

«Jeg hadde absolutt ingen ønsker eller intensjon om å villede tiltalte eller retten», sa hun videre.

SNAKKER UT: Thomas Markle snakker ut etter intervjuet med Harry og Meghan. Video: ITV Vis mer

Søksmål

I oktober i 2019 bestemte hertugparet seg for å saksøke Mail on Sunday, som følge av en lang konflikt de hadde hatt med avisen. Det hele bunnet i at avisen, som er søsteravisen til Daily Mail, publiserte et privat brev.

Ifølge Sky News inneholdt brevet privat informasjon som hertuginnen hadde sendt til sin far i 2018. Brevet skal ha inneholdt en bønn fra Meghan om at han skulle holde seg unna pressen, og et håp om å kunne ordne opp i familieforholdet.

I fjor høst gikk hertugparet også til sak mot Associated Newspapers. Nærmere bestemt dreier den rettslige striden seg om at paret mener de har blitt utsatt for ærekrenkelse fra tabloidavisa Mail on Sunday.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

I den siste kjennelsen fra retten hevdet Associated Newspapers at hertuginnen samarbeidet med forfatterne om «Finding Freedom» for å fortelle sin side av saken, og at hun enten direkte eller indirekte hadde gitt forfatterne informasjon selv om brevet til faren.

I fjor nektet hertuginnes advokater for at hun hadde hatt noe med boka å gjøre, men denne uka innrømmer altså 40-åringen at hun har bidratt med informasjon.

LES OGSÅ: Sammenlignes med Diana

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer