Melania og Donald Trump:

Blottlegger Melania

Trump-ekteparets tidligere pressesekretær, talsperson og stabssjef, Stephanie Grisham, holder lite tilbake om sin tid i Det hvite hus i en ny bok.

AVSLØRER: Melania Trump blir blottlagt i en ny bok, skrevet av sin tidligere talsperson og stabssjef Stephanie Grisham. Foto: Kevin Dietsch/UPI/Shutterstock/NTB
AVSLØRER: Melania Trump blir blottlagt i en ny bok, skrevet av sin tidligere talsperson og stabssjef Stephanie Grisham. Foto: Kevin Dietsch/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Fredag forrige uke ble det kjent at Stephanie Grisham (45), Melania Trumps (51) tidligere «høyre hånd», planlegger å avsløre «alt» en måtte lure på fra Trump-ekteparets tid i Det hvite hus.

Grisham tok først del i Trump-valgkampen i 2015, og i løpet av seks år har hun vært pressetalsperson for ekspresident Donald Trump (75) og senere stabssjef og talsperson for Melania Trump (51). De ni månedene hun var pressetalsperson for Trump, holdt hun ikke en eneste pressekonferanse.

Samtidig har få selv innad i Trump-administrasjonen vært så tett på særlig ekteparet.

- Stephanie kjenner hemmeligheter om Trump, som selv ikke førstedamen kjenner. Hemmeligheter, som han ikke ønsker at hun skal vite. De vil komme i boken, sier en kilde i forlaget til Politico.

Etter at Trump-tilhengere angrep Kongressen på voldelig vis 6. januar mens de folkevalgte skulle godkjenne valgresultatet, fikk Grisham nok og sluttet samme dag.

I boken, som har fått navnet «I’ll Take Your Questions Now: What I Saw in The Trump White House», avslører Grisham blant annet hva som faktisk skjedde i Det hvite hus - nærmere bestemt med Melania - mens angrepet pågikk, ifølge Politico.

TAKKER: I sin siste tale som president for USA, ga Donald Trump ordet til den tidligere førstedama Melania Trump. Video: AP Vis mer

Ikke interessert

- Vil du legge ut en melding på Twitter om at alle amerikanere har rett til å demonstrere på fredelig vis, men at det ikke er noen plass for lovløshet eller vold? skrev Grisham, ifølge utdraget i Politico, i en tekstmelding mens angrepet som rystet hele verden, pågikk for fullt.

Etter ett minutt fikk hun et kort svar tilbake.

- Nei, skal Melania ha svart.

Ifølge Grisham var Melania på dette tidspunktet - mens det amerikanske demokratiet opplevde et av sine aller mørkeste og skremmende øyeblikk - opptatt med en fotoseanse for et gulvteppe hun hadde valgt ut.

AVSKJED: Melania Trump publiserte 18. januar en avskjedsvideo på Twitter. Vis mer

I boken skriver Grisham at hun ble «knust» av svaret fra Melania. Få timer senere sa hun opp jobben.

I årevis hadde Grisham forsvart førstedamen mot anklager om å være kald og fjern fra befolkningen, som den berømte franske dronningen Marie-Antoinette.

Nå har hun skiftet mening og omtaler Melania som «den dømte franske dronningen. Avvisende. Nedkjempet. Frakoblet.»

SLUTTET: Stephanie Grisham fikk nok av Det hvite hus, og sa opp med umiddelbar virkning etter stormingen av Kongressbygningen i januar. Foto: Andrew Harnik/AP Photo/NTB
SLUTTET: Stephanie Grisham fikk nok av Det hvite hus, og sa opp med umiddelbar virkning etter stormingen av Kongressbygningen i januar. Foto: Andrew Harnik/AP Photo/NTB Vis mer

Enig med ektemannen

Både underveis og etter valgkampen i fjor høst, ble det spekulert på om Melania faktisk støttet ektemannen. Det ble skrevet en rekke artikler, der det ble hevdet at Melania kom til å søke om skilsmisse med en gang valget var over. Flere gikk så langt som å mene at hun håpet Donald Trump skulle tape valget.

Grisham forteller imidlertid at hun ble «sjokkert» da hun fant ut at Melania var mer enig med ektemannen enn folk trodde.

Hun hevder blant annet å ha foreslått for Melania, ved flere anledninger, at hun skulle ta kontakt med den nåværende førstedamen Jill Biden (70). Det skal ha vært for å planlegge det tradisjonelle teselskapet mellom påtroppende og avtroppende førstedame før innsettelsen av den nye presidenten.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Melania skal derimot ha ønsket å vente med det, for å se hva Vestfløyen - der presidenten og hans stab holder til - gjør. Det mener Grisham førstedamen gjorde, fordi hun, i likhet med Donald, ikke trodde valget var legitimt.

Melania skal ha sagt til Grisham at «noe galt skjedde» under valget. Ifølge utdraget Politico har fått tilgang til, skal hun heller ikke ha vært villig til å høre på Grisham da hun forsøkte å forklare at det er små irregulariteter i alle valg, men at det ikke var noen stor konspirasjon for å få fjernet Trump.

OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vakte oppsikt. Vis mer

Boken, som kommer ut 5. oktober, er også ventet å inneholde lite flatterende beskrivelser av andre sentrale aktører i Trump-administrasjonen, deriblant Trumps svigersønn, Jared Kushner, og Trumps stabssjef, Mark Meadows.

I en uttalelse fra Melanias kontor, skrives det at Grishams bok har en åpenbar agenda.

«Det er et forsøk på å renvaske seg selv etter en dårlig opptreden som pressesekretær, mislykkede personlige forhold og uprofesjonell oppførsel i Det hvite hus. Gjennom mistro og svik søker hun å få relevans og penger på bekostning av fru Trump», heter det i uttalelsen, ifølge Politico.

LES OGSÅ: Misbrukt i valg-annonse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer