Ikke bare Legoland: Åtte aktiviteter du ikke vil gå glipp av

En tur til Legoland hører gjerne med i løpet av sommeren. Men visste du om disse familie-aktivitetene rett i nærheten?

Siden Legoland-parken ble åpnet 7. juni 1968, har den toppet drømmedestinasjonslista for millioner av skandinaviske barn. Det finnes nå hele ni Legoland over hele verden fra California til Japan, men den originale som de fleste norske småbarnsfamilier kjenner til, ligger i Billund, sydvest på Jylland i Danmark.


Den idylliske lille byen - og området rundt - har mye, mye mer å by på enn den berømte fornøyelsesparken. Her har vi samlet åtte favoritter anbefalt på det varmeste av Visit Denmarks Hege Hoff (37), som også er tobarnsmor. Disse bør du absolutt få med deg om du tar turen. Og vi kan røpe av listeplass nummer åtte er et totalt must for Lego-fans!


Les mer om Legoland Billund Resort

BE HAPPY PASS

Bor du i Lalandia, får du et gratis Be Happy Pass. Det gir deg masse rabatter og fordeler på alle aktivitetene over - og mange flere.

Les mer her

1. Som i Syden - med værgaranti

Rett over veien for Legoland, i gangavstand for både små og store, finner du et feriesenter som er vel verdt turen i seg selv.

Lalandia er Skandinavias største ferie- og opplevelsessenter. Rundt selve senteret ligger feriehus i ulike størrelser, samt lekeplasser, og søte geiter du kan mate.

Under en naturtro innendørshimmel får du følelsen av å stå på torget i en søreuropeisk landsby, og fra denne plazaen kan hele familien velge blant et vell av aktiviteter - uansett vær.

Her finner du restauranter, shoppingmuligheter, spa, trenings- og sportsrom - og selvsagt: masse lek! Minigolf, bowling, lekelandet Monky Tonky Land og Winter World, hvor du kan kjøre i skibakken, skøyte, ake, klatre i klatrevegg og kjøre radiobiler på isen! Husk å ta med varme klær til skøytehallen.

“Barna elsket skibakken - og kunne ikke få nok av strikkhoppingen.” – Hege Hoff

Men viktigst av alt: Husk badetøyet. Lalandias virkelige høydepunkt fortjener et punkt i seg selv: Aquadome.

Les mer om Lalandia07_Billund_Plaza Monky Tonky.jpg

Sydlandsk stemning i Lalandia!
Avstand fra Legoland: Gangavstand.

2. Et tropisk vannland det ikke finnes maken til

I Skandinavias største tropiske vannland er det 10.000 kvadratmeter med helt rå badeopplevelser som venter deg.

I Turbo Racer får du fritt fall og fart i massevis. I Twister snurrer du rundt i en kjempetrakt så det virkelig kiler i magen. I tillegg har du attraksjoner som Tornadoen, Octopus og Wild River, som snor seg ut under åpen himmel - også på vintertid.

Men det er ikke bare de aller heftigste utfordringene Aquadome byr på. Det finnes selvsagt også masse moro for de minste. Vannsklier, kjempebøtte med 1200 liter vann og vannkanoner i Aqua Splash Playground og eget barnebasseng.

“I dette badelandet er det umulig å kjede seg. Vann-vittig moro for store og små!” – Hege Hoff

Været trenger du selvsagt ikke tenke på. Her er det alltid 28 grader i vannet - og 30 i lufta.

Les mer om Lalandia Aquadome3. Kåret til Nordens beste dyrepark

Vil du klø et neshorn bak ørene? Våger du å stirre en løve rett inn i øynene?


Bare 25 minutters kjøretur fra Lalandia og Legoland ligger Givskud Zoo. Leserne av den svenske reisehjemmesiden barnsemester.se kåret den til Nordens beste dyrepark 2019, slik de også gjorde året før. Den populære dyrehagen feirer også 50 års-jubileum i år, noe som feires med mange spennende nyheter. Blant dem er Europas største anlegg med brillebjørner, og det ni meter høye klatreanlegget Skywalk.


Her får du selvsagt den klassiske zoo-opplevelsen. Et seks centimeter langt stisystem du kan gå rundt i og oppleve elefanter, kameler, antiloper, gorillaer, ulver og mange, mange flere dyr.


I tillegg får du en safaritur inkludert i billetten. Du kan kjøre egen bil eller ta safaribussen på en rute gjennom Sør- og Nord-Amerika, afrikanske savanner og inn i løvenes territorium.

“En behagelig park å gå i. Og vi fikk veldig god tilgang til dyrene.” – Hege Hoff

Givskud Zoo er også berømt for sin helt rå dinosaurpark. Her får hele familien bli med på en spennende tidsreise mange millioner tilbake i tid, og se mer enn 50 dinosaurer i naturlig størrelse. De naturtro modellene av de enorme skapningene er ganske skumle -og utrolig fascinerende!


Les mer om Givskud Zoo

Avstand fra Legoland: 25 minutter
Her kommer du tett på dyr og dinosaurer!

4. Kjenn vinden i håret på toppen av broa

Kjenn suget i magen og nyt en helt spektakulær utsikt!

Den Gamle Lillebæltsbro ligger rundt tre kvarter fra Legoland, og går over til Middelfart i Fyn. Her blir dere koblet på et sikkerhetssystem før det går opp til topps. Opp til 60 meters høyde - og ut på toppen av broa. Kjenn vinden i håret på en guidet tur på omtrent to og en halv kilometer.

“Litt skummelt, må jeg innrømme. Men du verden for en uforglemmelig utsikt!” – Hege Hoff

Er det noen i familien som er under 140 centimeter, er gravid over 23.uke, har høydeskrekk eller promille, er det bare å holde seg på landjorda. Men de trenger ikke kjede seg! De kan istedet utforske hva som er under overflaten. Kom tett på fisk og havdyr i berøringsbassenget, se på dyra med vannkikkert, fisk krabber og lag ditt eget akvarium.

Les mer om Bridgewalking

PH_041016 BridgeWalk_424.jpg

Avstand fra Legoland: 45 minutter Sjekk utsikten 60 meter over havet.

SLIK REISER DU TIL
LEGOLAND

Med Colorlines SuperSpeed-båter kan du reise behagelig til Hirtshals på under fire timer fra Kristiansand og Larvik.  Skipene har to daglige avganger fra hver havn, og byr på flotte taxfree-butikker, lekerom og restauranter.

Sjekk colorline.no

5. Bli med på hvalsafari

Enten du har våget deg opp på broa eller ikke, er Middelfart havna for skuta Aventura. Den tar deg med på en barnevennlig hvalsafari.

Turen tar tre timer, og du bør huske på kikkert, solbriller, vindtett bekledning og solid fottøy.

Barna får komme inn i styrhuset og stå bak roret på den 87 tonn tunge skuta, og alle får diplom med dato og hvor mange niser, eller marsvin, som de heter på dansk, de har sett på turen. De små hvalene er halvannen meter og veier rundt 50 kilo.

“Barna så åtte av de små hvalene, og var kjempestolte!” – Hege Hoff

Når du bestiller billett til hvalsafarien, er inngang til museet inkludert. Her får barna leke med niser i naturlig størrelse, og teste interaktive hvalfangstspill.

Les mer om hvalsafari med Aventura


Avstand fra Legoland: 25 minutter
Hvor mange niser klarer du å se på en tur?

6. Her blir du konge for en dag

Kolding ligger rundt 40 minutter fra Legoland, og enda nærmere Middelfart. Midt i den sjarmerende havnebyen ligger Jyllands siste kongeborg: Koldinghus.

Borgen ble bygget i 1268, og de eldst bevarte delene av den er fra 1400-tallet. Kong Frederik 4. sto for ombygningen i år 1720, som ga oss det Koldinghus vi kjenner i dag.

Her kan du gå på vandring i kongers og dronningers fotspor, i en gammel borg full av mysterier og hemmeligheter. I utkledningsverkstedet kan du prøvesitte Christian IVs velpolstrede trone.

“Barna digget å kle seg ut og utforske borgen. Vi brukte tre timer her, og de gikk fort!“ – Hege Hoff  

Du kan også delta i skattejakten «På sporet af historien» og utforske slottets kriker og kroker fra Kæmpetårnet til den skumle fangekjelleren. Eller kanskje du vil bli med på fekteskole?

Her holdes historien virkelig i live!

Les mer om Koldinghus


Avstand fra Legoland: 40 minutter
Fekteskole og skattejakt med historisk sus

7. Sving deg i toppen av et tre

I Vejle, kun en halvtime fra Legoland, er Gorilla Park, med flere kule klatrebaner mellom trærne.

Her er noe for barn og voksne i alle aldre. Den letteste løypa er halvannen meter over bakken, men du kan også våge deg helt opp i 26 meters høyde. Parken har tilsammen over 2,7 kilometer med baner, og den mest utfordrende er King Kong-banen.

“Her var det gode instruktører og topp sikkerhetsopplegg, så vi våget virkelig å utfordre oss selv. Kjempegøy, også for de voksne.” – Hege Hoff

Vil du virkelig kjenne adrenalinet pumpe, prøv Gorilla Big Swing: en gigantisk gynge, som heiser deg opp til 15 meters høyde før du suser ned og kjenner på vektløshetsfølelsen.

Les mer om Gorilla Park


Avstand fra Legoland: 30 minutter
Treklatring i 26 meters høyde

TOP 2_LEGO_HOUSE_2018_RED ZONE_CREATIVE_LAB_031.jpg
TOP 01_LEGO_HOUSE_2018_Drone.JPG
TOP 04_LEGO_HOUSE_2018_TREE_011.jpg
TOP 05_LEGO_HOUSE_2018_YELLOW_ZONE_FISH_DESIGNER.png
TOP 06_LEGO_HOUSE_2018_YELLOW_ZONE_GRITTER_CREATOR_005.jpg

8. 25 millioner legoklosser i et hus

Om du elsker Lego, er Lego House i Billund kanskje viktigere enn selve Legoland. Det 12.000 kvadratmeter store huset - har en unik arkitektur og består av 21 digre legoklosser. Og inni huset finner 25 millioner av dem!

I det hypermoderne opplevelsessenteret er det uendelig med muligheter å utforske, samt utstillinger, restauranter, kafeer og selvfølgelig en helt rå Lego-butikk.

“Dette stedet er helt genialt. Last ned Lego House-appen og jobb deg gjennom de ulike fargesonene. Og maten - som vi bestilte av en robot - var kjempegod!” – Hege Hoff

Huset ble åpnet i 2017, og setter virkelig lek og læring i sammenheng. Du kan lage din egen film, sette sammen biler til en racerbane, drive med avansert byplanlegging eller designe fisk i et digitalt akvarium.

Her blir du virkelig inspirert!

Les mer om Lego HouseAvstand fra Legoland: 4 min
Den totale Lego-opplevelsen

Airport_12.02.2018.jpg
LL08_TheDragon_2.jpg
DSC_0475_ikke redigeret.JPG

Klassikeren som alltid oppdaterer seg

Legoland er et sted du bare må ta med barna dine til. Denne klassikeren av en feriedestinasjon har holdt det gående i over 50 år, og oppdateres stadig. Blant nyhetene er Battle of the Brick, en actionfylt ridderturnering med levende hester og Lego City 4D-kino.

Det er selvsagt mange muligheter for overnatting både i nærheten av og til og med inne i parken. Denne våren åpner Lego Castle Hotel, hvor barna kan være gjestene til kongen og dronningen av Legoland. Velg mellom prinsesse-, drageridder- eller trollmannsrom. Helt magisk blir det uansett!

“Et Legoland-besøk hører med hver sommer!“ – Hege Hoff 

I Legoland finnes eventyr for alle aldre, enten du er Ninjago-fan, eller elsker pirater eller bare vil ta noen heftige berg-og-dal-baner som virkelig kiler i magen. Og i parken er det 65 millioner lego-klosser!

Les mer om Legoland


Slik får du den beste Legoland-turen

  1. Forbered deg. Se på kartet og lag en liste over hva som er viktig for deres familie.
  2. Kjøp billetter på forhånd.
  3. Vurder Expresspass. I alle fall i fellesferien.
  4. Vær der litt før parken åpner. Etter kl 12 er det alltid mer folksomt.
  5. Attraksjonene innerst i parken har minst kø tidlig på dagen. Gå rett dit, og jobb deg heller mot utgangen.
  6. Aldri vært i Legoland før? Lyst til å få med dere “alt”? Gå for todagerspass, og ikke stress.
Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.©2019 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler