- INGEN KONFLIKT:  Kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Det kongelige hoff sier til Dagbladet at kongen og statsminister Jens Stoltenberg er helt enige om hvordan 8. maimarkeringen skal foregå.  Her er kong Harald under et besøk i Stortinget.
- INGEN KONFLIKT: Kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Det kongelige hoff sier til Dagbladet at kongen og statsminister Jens Stoltenberg er helt enige om hvordan 8. maimarkeringen skal foregå. Her er kong Harald under et besøk i Stortinget.
Stella Pictures
POPULÆR KONGE: Generalsekretær Christian Bugge Hjorth sier til Dagbladet at han og mange andre tilknyttet Forsvaret mener at kong Harald - her i i militært antrekk - bør ha en større rolle under 8. mai -feriringen.
POPULÆR KONGE: Generalsekretær Christian Bugge Hjorth sier til Dagbladet at han og mange andre tilknyttet Forsvaret mener at kong Harald - her i i militært antrekk - bør ha en større rolle under 8. mai -feriringen. Scanpix

- Kongen skyves til side

Regjeringen får igjen kritikk for sine planer for kong Harald under 8. mai-feiringen.

4352106.jpg

VIKTIG ROLLE UNDER KRIGEN: -  Jeg, og mange med meg, ønsker at kommende generasjoner skal beholde det bildet etterkrigsgenerasjonen  har av frigjøringen: kongen, kronprinsen, norske motstandsmenn og jublende folkemasser, sier Christian Bugge Hjorth til
VIKTIG ROLLE UNDER KRIGEN: - Jeg, og mange med meg, ønsker at kommende generasjoner skal beholde det bildet etterkrigsgenerasjonen har av frigjøringen: kongen, kronprinsen, norske motstandsmenn og jublende folkemasser, sier Christian Bugge Hjorth til
NTB scanpix

4352112.jpg

OSLO  20111106.  Kong Harald (t.v.) og statsminister Jens Stoltenberg (t.h.) på tribunen under cupfinalen i fotball for menn mellom Brann og Aalesund  på Ullevaal Stadion i Oslo søndag ettermiddag som Aafk vant 2-1.    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Sca
OSLO 20111106. Kong Harald (t.v.) og statsminister Jens Stoltenberg (t.h.) på tribunen under cupfinalen i fotball for menn mellom Brann og Aalesund på Ullevaal Stadion i Oslo søndag ettermiddag som Aafk vant 2-1. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Sca
NTB scanpix

SEOGHØR.NO: Mange krigsveteraner og politikere reagerte med sinne da avisen Dagbladet i fjor skrev at statsminister Jens Stoltenberg før 8. mai-feiringen  hadde bestemt seg for å dele ut medaljen Krigskorset til Norges veteraner fra Afghanistan, uten kong Haralds tilstedeværelse.

Under årets markering er kong Harald inkludert i programmet, og skal ifølge Dagbladet legge ende en krans. 

Generalsekretær Christian Bugge Hjorth i Norges Forsvarsforening mener imidlertid at kongen fortjener en langt større rolle enn det som er planlagt.

- Det er ikke dagens politikere, som ikke har hatt noen rolle i frigjøringskampen, som skal markere 8. mai. I årets program står kongens tilstedeværelse skrevet i parentes. Altså er kongen en parentes i feiringen av frigjøringsdagen, sier han.

-  Jeg, og mange med meg, ønsker at kommende generasjoner skal beholde det bildet etterkrigsgenerasjonen  har av frigjøringen: kongen, kronprinsen, norske motstandsmenn og jublende folkemasser, sier han til avisen.

Kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Det kongelige hoff sier til Dagbladet at kongen og statsministeren er helt enige om hvordan 8. maimarkeringen skal foregå.

– Det som er avgjørende for oss er om det deles ut krigskors eller ikke. Det gjør det ikke i år, sier Hagen. Parentesen rundt «kongen» tror hun er der for pressen.

– Den står der nok for at journalistene skal forstå at han skal være til stede, sier Hagen.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Kong Harald bortreist på 75-års dagen