PENT PAR: En litt beskjeden Ida Elise Broch og Rolf Christian Larsen. Foto: Ida Lindvall
PENT PAR: En litt beskjeden Ida Elise Broch og Rolf Christian Larsen. Foto: Ida LindvallVis mer

- Utfordrende å spille sint ungdom

- Jeg måtte bruke hele følelsesspekteret mitt, sier Ida Elise Broch.

SEHER.NO:  Vakre Ida Elise Broch (21) og det rødhårede sjarmtrollet Rolf Christian Larsen (24), var glade og fornøyde da de troppet opp på Klingenberg Kino på førpremieren til sin egen film, "Mannen som elsket Yngve", torsdag kveld.

Sistemann i skuespillertrioen, Ole Christoffer Ertvaag - som spiller Yngve, var ikke å se.

Ida, som fra før er kjent fra snowboardfilmen "Switch", kan fortelle at det er to ganske forskjellige roller hun har spilt.

- I "Mannen som elsket Yngve" hadde jeg en veldig utfordrende rolle, der jeg fikk brukt hele følelsesspekteret mitt fra A til Å. Jeg spilte ungdom, jeg var sint, jeg var lei meg og forvirret, sier hun reflektert til seher.no.

I "Switch" spiller Ida den søte kjæresten til en regjerende snowboard-mester. Når den nye gutten i byen møter henne bestemmer han seg for å vinne hennes hjerte ved å vinne en halsbrekkende snowboard-konkurranse. Og dermed er intrigene i gang.

- "Switch" handler mer om energi enn om følelser, forteller Ida.

Også Rolf Christian kan bekrefte at rollen som Jarle i "Mannen som elsket Yngve" går ut på noe helt annet enn rollefiguren hans i grøsseren "Fritt Vilt".

- Det er en dyptfølende rolle som gjør at du må grave ganske langt inn i deg selv. Du bruker hele registeret ditt av følelser og må tillate deg selv og utforske, forteller han.

- I "Fritt vilt" handler det kun om overlevelsesinnstinkt.

Følte du at du måtte senke din mentale alder for å spille rollen?

- Personlig er jeg glad for at jeg er eldre i virkeligheten enn rollefiguren min er. Det har bidratt til at jeg kan se tilbake og bruke erfaringene mine til rollens fordel.

Rolf Christian spiller den venstreradikale, rockelskende Jarle på slutten av 80-tallet, som er kjæreste med Kathrine, i Idas skikkelse. Alt er egentlig perfekt inntil Yngve begynner i klassen og Jarle plutselig må kjenne på nye følelser som vokser frem i ham...

- Jeg er storfornøyd med kritikkene. Nå gjelder det bare å se hva publikum synes, smiler han spent.

LES OGSÅ: Gjør som storebror