VAKKER STORESØSTER: Sunnivas eldre søster, Veronica, kom på en 3. plass i finalen av "Norges flotteste kvinne" i august i år.
VAKKER STORESØSTER: Sunnivas eldre søster, Veronica, kom på en 3. plass i finalen av "Norges flotteste kvinne" i august i år.Vis mer

Sunniva ble Frøken September

Nå skal hun trene på catwalkgangen...

SEHER.NO: I flere måneder har de innledende kampene om å bli Frøken Norge 2009 pågått. Hver måned kåres en ny kandidat som får en plass i kvartfinalen, og nå er resultatene for september klare.

Vinneren ble 18-årige Sunniva Dannevang fra Moss, som vant med klar margin foran 19-åringene Gina Erdman og Natasha Ally Hammer.

Når Seher.no ringer henne, er det moren som tar telefonen. Men det betyr ikke at tittelen har gjort 18-åringen avhengig av sekretær for å håndtere alle gratulasjonene.

- Nei absolutt ikke. Selv om dette er helt uvirkelig og veldig stort. Jeg synes det er kjempespenennde! Jeg har fått mange oppmuntrende meldinger fra venner og kjente, men også fra folk jeg absolutt ikke kjenner, noe som har vært kjempekoslig.

I fjor endte Sunniva på topp10-listen under kåringen av Årets Ansikt og er ikke helt ukjent med det jobbe som modell. Denne gangen håper hun på å gå helt til topps.

- Jeg meldte meg på selv, fordi det var en stor drøm. Og jeg ante ikke at jeg var nominert til "månedens kandidat" før jeg fikk en tekstmelding av mamma når jeg var på ferie. Det var veldig overraskende. Jeg hadde kanskje ikke trodd jeg skulle vinne, men jeg håpet jo på det..

Den nybakte kvartfinale-deltakeren synes det er vanskelig å forberede seg til Frøken Norge-konkurransen når hun ikke helt vet hva hun går til, men forteller at det er catwalk-trening og blogging som står øverst på programmet fremover.

- Jeg vet at man må kunne gå catwalk. Bortsett fra det, får jeg vel nesten bare ta det litt på sparket..

Sunniva er imidlertid ikke den eneste i familien Dannevang som har erfaring som modell. Storesøster Veronica (29), kom nemlig tidligere i år på en 3. plass i finalen om å bli "Norges flotteste kvinne". Dessuten skal hennes eldre bror, Christian (23) kanskje begynne å gå visninger snart.

I fjor gikk 47 av de 50 som deltok i kåringen av ”Månedens Kandidat” videre til innledende runde. I november blir 200 jenter tatt ut. Men for Sunniva er kvartfinalen allerede sikret.

Tidligere vinnere av delfinalene er:
Frøken mai: Marita Frøyen (21)
Frøken juni: Eli Landa (24)
Frøken juli: Anja Cathrine Eikeland (22)
Frøken august: Martine Dønheim (16)

Har du tips om kjendisene? Tips oss på [email protected]!


LES OGSÅ: Hun vant Beach Girl 2008!

FRØKEN MAI: Marita Frøyen (21) fra Sandane. Foto: froken.no
FRØKEN JUNI: Eli Landa (24) fra Stavanger. Foto: Simon Øverås/www.froken.no
FRØKEN JULI: Anja Cathrine Eikeland (22) fra Førde.
FRØKEN AUGUST: Martine Dønheim (16) fra Ålesund. Foto: froken.no
FRØKEN SEPTEMBER: Sunniva Dannevang (18) fra Moss er den siste som er sikret plass i kvartfinalen av Frøken Norge 2009.