SUPERPARET: Anita Skorgan og Jahn Teigen av superstjerner i Norge på 80-tallet. Etter skilsmissen gjenomgikk Anita en krise.
SUPERPARET: Anita Skorgan og Jahn Teigen av superstjerner i Norge på 80-tallet. Etter skilsmissen gjenomgikk Anita en krise.
SCANPIX
MISTET BAKKEKONTAKTEN: Anita mener at suksessen gjorde henne selvgod, og at en  økonomisk krise ble hennes redning.
MISTET BAKKEKONTAKTEN: Anita mener at suksessen gjorde henne selvgod, og at en økonomisk krise ble hennes redning. SCANPIX

- Krisen ble min redning

Anita Skorgan hadde mistet bakkekontakten.

2853077.jpg

NYBAKTE FORELDRE: Jahn Teigen og Anita Skorgan ble foreldre til lille Sarah i 1984.
NYBAKTE FORELDRE: Jahn Teigen og Anita Skorgan ble foreldre til lille Sarah i 1984.
SCANPIX

SEHER.NO: I snart 35 år har Anita Skorgan (50) gledet det norske folk med sitt musikktalent. Allerede som treåring beviste hun på familiens nye piano at hun hadde absolutt gehør.

På 70-tallet var hun ung og lovende, og på 80-tallet var hun superstjerne i Norge etter flere opptredener i Grand Prix og ekteskapet med Jahn Teigen.

- Kjendislivet kom kastende, du vet ikke hva det gjør med livet ditt på sikt. For meg startet det med genuin nysgjerrighet. Jeg ville vite om denne syngingen dugde, sier Anita til magasinet Kamille.

Suksessen var enorm, og hun innrømmer at i en fase av karrieren ble hun litt for selvgod.

- Når du får all den oppmerksomheten er det lett å tenke at dette er mitt nye liv. Siden de elsker meg så høyt, så må jeg være helt fantastisk. Jeg levde virkelighetsfjernt og glemte å sjekke hvordan andre mennesker hadde det, glemte å bry meg. All fokus var på meg, sier hun videre.

Det var en økonomisk krise som skulle få henne ned på bakken igjen. Etter skilsmissen fra Jahn Teigen satt hun alene med deres datter Sara, og fikk en skattesmell.

- Jeg trodde jeg hadde masse penger, men hadde ingen. Det var kjempetøft, jeg var søvnløs og måtte justere på alt. Flyttet fra Holmenkollen og la om livsstilen. Jeg så det ikke da, men nå ser jeg at krisen ble min redning. Jeg fant tilbake bakkekontakten og så at det fantes et liv utenfor meg selv. Det viser at negative opplevelser eller katastrofer ikke er ensidige. Ting skjer, og mye av det kan brukes til noe godt.

I dag er Anita samboer med musikeren Freddy Dahl og sammen har de tvillingene Julie og Maria på 12 år. Anita er nå aktuell med førjulskirkekonserter for 21. gang, og har nylig gitt ut boka "Anitas desember" som datteren Sara har illustrert.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Fant ny mann før bruddet