STOLT AV DATTEREN: Thorvald Stoltenberg sier til Dagbladet at han aldri har skammet seg over narkotikaproblemene til sin datter Nini (bildet).
STOLT AV DATTEREN: Thorvald Stoltenberg sier til Dagbladet at han aldri har skammet seg over narkotikaproblemene til sin datter Nini (bildet). SCANPIX

- Jeg vil aldri skamme meg over en skjebne

Men Thorvald Stoltenberg innrømmer at han fikk sjokk da han fikk vite om datterens narkotikaproblemer.

4353443.jpg

BLE TATT PÅ SENGA:  Thorvald Stoltenberg sier at nyheten om datterens narkotikaproblemer kom som et sjokk, men oppfordrer andre foreldre i samme situasjon til ikke å gi opp. Her er han sammen med kona Karin.
BLE TATT PÅ SENGA: Thorvald Stoltenberg sier at nyheten om datterens narkotikaproblemer kom som et sjokk, men oppfordrer andre foreldre i samme situasjon til ikke å gi opp. Her er han sammen med kona Karin.
Scanpix

SEOGHØR.NO: Tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg har fått kjenne narkotikaproblemer på kroppen, etter at hans datter Nini i flere år slet med heroinavhengighet.

Til Dagbladet sier Stoltenberg at nyheten kom som et sjokk.

- Det vondeste var når jeg ikke visste hvor hun var. Da holdt jeg på på å bli sprø, sier han til avisa.

Stoltenberg - som torsdag var i Nederland for å motta «hasjprisen» Cannabis Culture Awards på vegne av gruppen The Global Commision on Drug Policy - sier han imidlertid aldri har skammet seg over datteren.

Den tidligere statsråden fortalte åpent om datterens problemer i sin biografi «Det handler om mennesker» i år 2001.

- Jeg vil aldri skamme meg over en skjebne. Tvert imot er jeg stolt av Nini. Men vi fikk seks hundre brev og telefoner da vi gikk ut med dette, og fellesnevneren var skam. Det skulle jeg ønske vi kunne få en slutt på.

- Dette er syke mennesker. Det gjorde inntrykk å se hvor mange aldre og økonomiske grupper som er berørt av rusdramatikk, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Han oppfordrer også andre foreldre til ikke å gi opp, dersom barna deres får problemer med narkotika.

- Jeg har ikke noen fasit. Jeg sier bare at dere må ikke gi opp. Det er så mange skuffelser, men ikke gi opp!

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Thorvald tjente mer enn Jens