80-TALLS IKON: "Gylne tider" reiser tilbake til åttitallet og tørker støv av gamle helter."
 Foto: Victoria Bryde
80-TALLS IKON: "Gylne tider" reiser tilbake til åttitallet og tørker støv av gamle helter." Foto: Victoria BrydeVis mer

Gamle helter ruster aldri

Har man en hit, går man ikke i glemmeboken etter 22 år.

Året var 1984.


Muttern kjørte en beige Mazda og alt jeg eide var sjokkrosa. En ettermiddag tok vi Mazdaen til platebutikken, og jeg fikk min aller første plate. Mannen på coveret hadde tofarget hår som lignet en piassavakost etter et sammenstøt med gressklipperen. Det var platen jeg hadde ønsket meg - Limahls "Neverending Story". Toppen av lykke...


Vi elsker å mimre tilbake til åttitallet - tiåret god smak hoppet over. Og skal man gjøre det skikkelig, kommer man ikke utenom Limahl.


Det vet gjengen i TV 2-programmet "Gylne Tider", som til høsten er tilbake på med nok et nostalgi-program, Denne gangen har de reist gjennom Europa og USA for å børste støvet av gamle helter, og under TV 2s høstlansering i Bergen hadde den sskjermen tørste av dem alle tatt turen til Norge.


 - Jeg er alltid på turné. Jeg elsker fortsatt det jeg driver med, sier Limahl - som nå er blitt 47 år gammel - til Se og Hør Nett. Håret er fortsatt flerfarget, men en del kortere enn i 1984. Kort er han forresten av vekst også. Han kompenserer med høyhælte sko...


Popstjernen nølte ikke med å takke ja da han ble spurt om å være med i "Gylne tider", men innrømmer at han i etterkant ble litt overrasket da han oppdaget hva han hadde sagt ja til.


- Jeg visste ikke at de ville være så "Monty Python"-aktige, sier han om TV 2-trioen med Øyvind Mund i spissen.


- Men alle har jo en frekk skolegutt i seg som må være med på alt som er gøy.


- Du også?


- Helt klart. Jeg er definitivt en frekk skolegutt, ler briten.


Plateaktuelle Limahl bor i dag i fasjonable Primrose Hill i London, med celebriteter som blant andre Jude Law i nabolaget, Likevel synes han det er deilig å ta turen til Norge - og ikke minst Bergen - som for anledningen er velsignet med solskinn.


- Jeg har vært i Norge før, og jeg elsker det. Når man bor i en by med åtte millioner mennesker blir det ofte litt trangt. Da er det deilig å komme til en by som Bergen, forteller 80-talls helten, som tidligere har vært i både Oslo og Trondheim.


I disse dager er det mer jazz-inspirert musikk i Limahls repertoar, men én sang må han synge hver gang han står på scenen.


- Fansen dreper meg hvis jeg ikke synger "Neverending Story", ler han, og lover å synge den også i Norge om ikke lenge...