IMPONERT: Det eneste Jan Guillou har å utsette på Skavlans svenske talkshow er at det er tekstet.
IMPONERT: Det eneste Jan Guillou har å utsette på Skavlans svenske talkshow er at det er tekstet.
SCANPIX
GODE GJESTER: Fredrik Skavlan får berøm for sine gode gjester og for at han setter dem i sentrum fremfor seg selv.
GODE GJESTER: Fredrik Skavlan får berøm for sine gode gjester og for at han setter dem i sentrum fremfor seg selv. SCANPIX

Svorsk Skavlan tok Sverige med storm

- Grattis, Fredrik. Dette var toppen, jubler Jan Guillou.

SEHER.NO: Fredrik Skavlan uttalte foran sin debut som programleder på Nordens største tv-kanal fredag aften at han var nervøs. Det kunne man ikke se på ham - og det er det ingen som holder imot ham.

Tvert imot nærmest hyller nå svenskene den norske talkshow-kongen, som hadde sin siste sending av Først & Sist på NRK i 2007.

- Jeg kommer garantert til å se programmet også neste gang. Fredrik Skavlan er ikke verdens mest karismatiske, men han får gjestene til å by på seg selv, sier Aftonbladets tv-anmelder, Jan Hansson til Dagbladet.

Skavlan knotet på svorsk, men ikke mer enn nødvendig. "Synes" ble "tycker" og dets like. Det plagde ikke forfatteren og samfunnsrefseren Jan Guillou.

- Det er egentlig flaut at programmet var tekstet. Det trengte man ikke. Hadde det vært en dansk programleder, så hadde det vært nødvendig. Men ikke med en norsk. Grattis, Fredrik. Dette var toppen, jubler Guillou.

Expressens anmelder, Maria Näslund, kaster seg med i applausen - og smeller til med en femmer på terningen.

- Et riktig bra program. Han hadde gode gjester og fikk dem til å være mer privat enn vi noen gang har hørt dem, sier hun til Dagbladet.

Har du et kjendistips? tips oss på Seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Kunstnervennene har blitt "Den tause vinen"